Людям із порушенням зору
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

 

https://www.president.gov.ua/

 

 

https://rada.gov.ua/

 

 

https://zartg.com.ua/?page_id=659

 

 

https://www.kmu.gov.ua/ua

 

 

https://www.legalaid.gov.ua/ua/

 

 

http://rivneosvita.org.ua/

 

Гід з державних послуг
Погода

Використовувати піротехніку – салюти, феєрверки та петарди ЗАБОРОНЕНО!

71 переглядів

Нагадуємо, що запускати салюти, феєрверки та використовувати петарди під час дії воєнного стану – заборонено

Правопорушників, які ігноруватимуть обмеження будуть притягуватися, як до адміністративної, так і до кримінальної відповідальності.

Усі факти порушення визначених обмежень та заборон, будуть фіксуватись поліцією, а правопорушники будуть притягуватись до відповідальності. Закликаємо жителів Вараського району з відповідальністю ставитись до використання піротехнічних виробів та не порушувати законодавство.

Повідомлять про факти ігнорування цих заборон за номером «102».

Небезпечно: як феєрверки вбивають та шкодять здоров’ю

Передусім важливо розуміти, що використання феєрверків, салютів та петард може нашкодити людині, яка безпосередньо їх запускає. При необережному використанні або при дефекті засобу люди, які хочуть зробити собі свято, часто отримують опіки, а в деяких випадках навіть позбавляться кінцівок або зору.

Але найчастіше від звуків салютів, феєрверків та петард страждають люди, які перебували у зоні бойових дій, зокрема учасники та свідки війни. Сьогодні війна зачепила ледь не кожного українця.

Нині багато військових та українців страждають від посттравматичного стресового розладу (ПТСР) й звуки, схожі на вибухи, буквально змушують їх переживати свою травму наново. В такі моменти мозок вмикає реакцію “бий або біжи” й людина може заподіяти шкоди собі чи оточенню.

Також феєрверки шкодять дітям та дорослим з розладами аутичного спектра, оскільки в них високо розвинена чутливість до звукових та світлових подразників. У такі моменти в людини може статися психотичний випадок.

При цьому “жартівникам” важливо усвідомити, що зараз, коли росія щодня обстрілює наші міста, звуки піротехніки лякають не лише людей з ПТСР чи з аутизмом, а чи не усіх мешканців України.

 

Вараське районне управління ГУ ДСНС України у Рівненській області

Архіви