Людям із порушенням зору
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

 

https://www.president.gov.ua/

 

 

https://rada.gov.ua/

 

 

https://zartg.com.ua/?page_id=659

 

 

https://www.kmu.gov.ua/ua

 

 

https://www.legalaid.gov.ua/ua/

 

 

http://rivneosvita.org.ua/

 

Гід з державних послуг
Погода
68 переглядів
За забруднення довкілля платники Рівненщини перерахували понад 65 млн грн екологічного податку
Упродовж січня-листопада 2022 року на усунення заподіяної шкоди довкіллю Рівненської області платники регіону перерахували до бюджету 65,1 млн грн екологічного податку. Це на 9,8 млн грн більше, ніж за аналогічний період попереднього року. Про це повідомила заступник начальника ГУ ДПС у Рівненській області  Зоя Хоній.
Посадовець зауважила, що 47,5 млн грн із цієї суми надійшло до державного бюджету (+ 23,5% до 2021 року), а близько 17,6 млн грн було зараховано до спеціального фонду місцевого бюджету (+ 4,9 % до 2021 року).
Окрім того, Зоя Хоній нагадала, що суб’єкти господарювання  сплачують екологічний податок за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти, розміщення протягом звітного кварталу відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах – за місцем розміщення стаціонарних джерел, спеціально відведених для цього місць чи об’єктів.
 
Одноразове (спеціальне) добровільне декларування: в одноразовій декларації не зазначається інформація про джерела одержання декларантом об’єктів декларування
 В Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що відповідно до вимог підрозд. 94 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації відображається, зокрема така інформація:
відомості про декларанта, достатні для його ідентифікації (це прізвище, ім’я, по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків або у визначених Кодексом випадках – серія (за наявності) та номер паспорта громадянина України);
відомості про об’єкти декларування, в обсязі, достатньому для ідентифікації кожного з них;
самостійно визначена декларантом у національній валюті база для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.
ставка та сума збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.
До такої декларації декларант зобов’язаний додати копії документів, що підтверджують вартість об’єктів декларування.
Разом із тим, в такій декларації не зазначається інформація про джерела одержання (набуття) декларантом об’єктів декларування.
Контролюючому органу забороняється вимагати додаткові документи, крім передбачених Податковим кодексом України.
Детально – в банері «Одноразове добровільне декларування» за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya .
 
Дедлайн подання декларації на отримання податкової знижки – 31 грудня
ГУ ДПС у Рівненській області звертає увагу громадян, що підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року. Тобто, якщо фізична особа планує скористатись правом на податкову знижку за витратами, понесеними у 2021 році, то подати декларацію про майновий стан і доходи необхідно по 31 грудня 2022 року.
Нагадаємо, податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, – це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Податковим кодексом.
До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). При цьому, декларацію можна подати в електронній формі, скориставшись електронним сервісом Державної податкової служби Електронний кабінет (у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи»).
Більше про податкову знижку – за посиланням:
Архіви