Людям із порушенням зору
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

 

https://www.president.gov.ua/

 

 

https://rada.gov.ua/

 

 

https://zartg.com.ua/?page_id=659

 

 

https://www.kmu.gov.ua/ua

 

 

https://www.legalaid.gov.ua/ua/

 

 

http://rivneosvita.org.ua/

 

Гід з державних послуг
Погода
76 переглядів
Зарічненщина пам’ятає…
В Зарічному, у День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, відбулися пам’ятні заходи, присвячені людям, які першими ліквідовували наслідки вибухів на атомній електростанції.
Зокрема, до пам’ятного знаку «Жертви Чорнобиля» покладені квіти та хвилиною мовчання вшанували загиблих ліквідаторів Чорнобильської аварії.
Віддати шану постраждалим та учасникам найбільшої катастрофи в історії світової ядерної енергетики прийшли селищний голова Богдан КВАЧУК, голова громадської організації «Союз інвалідів Чорнобиля Зарічненщини Юрій ПОЛХОВСЬКИЙ, ліквідатори громади, а також долучився голова Вараської районної ради Ярослав БЕРЕЗЮК, який перебував з робочою поїздкою на Зарічненщині.
Слід зазначити, що серед ліквідаторів аварії на ЧАЕС, було більше сотні зарічненців, які 36 років тому, вони, не шкодуючи свого життя та здоров’я, поїхали у 30-кілометрову зону радіаційного лиха, аби якомога швидше ліквідувати наслідки трагедії. Нарівні з іншими пожежниками та військовослужбовцями, будівельниками та енергетиками, які приїхали з усіх куточків України, вони об’єдналися та зупинили некеровану ядерну реакцію.
Ми цінуємо подвиг ліквідаторів і щиро дякуємо за те, що врятували не лише українців, а й людство від смертельної небезпеки.
Сьогодні на території громади проживає 43 ліквідатора. Ми пам’ятаємо героїв, які пішли з життя, самовіддано захищаючи людей від атомного лиха. Світла пам’ять усім, хто через хвороби, спричинені радіацією, не дожив до цього дня.
Нехай більше ніколи не повториться ця трагедія, а у кожній родині запанує мир, затишок і добробут. Перемоги!
Архіви